Vebego Cruciale Schakels (3)

Maak kennis met de cruciale schakels van Vebego Cleaning Services

Vebego Cleaning Services gelooft in meedoen mogelijk maken. Mensen vertrouwen geven. Want als ze dat vertrouwen voelen, krijg je iets bijzonders terug. Onze schoonmakers zijn de cruciale schakels die ervoor zorgen dat we altijd de hoogste standaard van schoon kunnen garanderen. Ontdek de kracht van onze cruciale schakels.

Lees meer
Poleanne Vluggen Vebego CPCO

Maatschappelijke impact en waardevol werk

Als Chief People & Culture Officer werkt Poleanne Vluggen bij Vebego. Zo is zij verantwoordelijk voor impact, merk, mens en cultuur. Ze helpt Vebego zich te blijven onderscheiden in de markt als het gaat om het bevorderen van inclusiviteit en diversiteit. “Vebego zet medewerkers op de eerste plaats.”

Vanuit het DNA

Vebego heeft oog voor iedereen, en biedt waardevol werk voor iedereen. Het is een ontwikkeling die zich overigens maatschappijbreed afspeelt, maar niet overal gaat dat nog even goed. “Voor veel bedrijven is het iets dat ‘erbij’ wordt gedaan”, geeft Poleanne aan. “Het zit nog niet in hun DNA en komt dus niet altijd voort uit oprechte aandacht, maar omdat het moet vanuit bepaalde wetgeving.” 

 

“Als het niet in je DNA zit, zal het altijd een moetje blijven. Dan wordt het lastig om echte stappen te maken. Bij Vebego zitten diversiteit en inclusie in ons DNA. We hebben de ambitie om diversiteit en inclusiviteit in alle lagen van onze organisatie uit te dragen. En ja, dat vraagt om extra aandacht, maar als je echt vanuit je DNA opereert, dan is het niet moeilijk om intern mensen mee te krijgen.” 

Focus op raakvlakken

Verschillen zorgen voor polarisatie. Daarom focust Vebego op overeenkomsten en raakvlakken. “Onze collega’s komen van diverse achtergronden”, gaat Poleanne verder. “Juist daarom maken we niet voor iedere minderheidsgroep een aparte doelstelling. We bieden waardevol werk aan mensen van allerlei achtergronden. Eigenlijk voelt het helemaal niet als een thema, omdat we er vanuit ons DNA eigenlijk ieder moment mee bezig zijn.” 

 

Bij Vebego werkt men vanuit een expliciet inclusieve cultuur. Niet omdat het moet, maar oprecht betrokken. “Wij zijn echt onderscheidend en dat mogen we veel meer uitdragen”, weet Poleanne. “Daar zijn we als organisatie soms nog te bescheiden in, terwijl we wel voorop lopen in de maatschappij. Het kan altijd beter, maar we mogen ook best trots zijn op waar we nu staan, waar we vandaan komen, en waar we heen willen.” 

Impactvol Werk 4
Impactvol Werk2
Impactvol Werk3

Twee tips tot slot

Dat diversiteit en inclusiviteit niet in je bedrijf ingebakken zitten, wil volgens Poleanne niet zeggen dat je geen stappen kunt zetten. “Stel ambitieuze targets”, licht ze toe. “Het is wel belangrijk om het MT mee te hebben, maar alleen met een target kun je concrete vooruitgang boeken. Als je dat gestructureerd volhoudt, dan wordt het vanzelf meer en meer onderdeel van de missie van je bedrijf.” 

 

Een andere tip is bewustwording van vooroordelen. “Iedereen heeft die. Daarom is het belangrijk dat je je daar bewust van bent. Wij werken hier zelf ook hard aan. Zo hebben we specifieke trainingen over omgaan met vooroordelen voor het management.” 

Meer weten over Investeren in Talent?

Investeren in talent is belangrijk. Daar is iedereen het over eens.

Maar hoe pakken organisaties dat aan?
13 professionals uit verschillende organisaties delen graag hun visie. Hoe stimuleren zij inclusiviteit en diversiteit? En welke kansen biedt hen dat? Hoe vergroten ASML, UWV, Pantar, De Postcode Loterij en MBO College Zuid hun maatschappelijke impact? En welke tips heeft hoogleraar René Bakker?

Lees dit én meer in het visiemagazine Investeren in Talent. Download het magazine hier. 

Visiemagazine Investeren in Talent
Visiemagazine Investeren In Talent 2024 2025

Meer nieuws

Studiobeeld Cruciale Schakels
over vebego, werken bij vebego

Onze cruciale schakels, onze trots

2 min.
Onze cruciale schakels, onze trots
Mark Keur (1)
over vebego

De visie van Vebego: Betekenisvolle banen creëren voor iedereen

2 min.
De visie van Vebego: Betekenisvolle banen creëren voor iedereen
Sven Bloem Vebego Participatie.Png
participatie

Vebego Participatie maakt meedoen meer en meer mogelijk

2 min.
Vebego Participatie maakt meedoen meer en meer mogelijk