Sven Bloem Vebego Participatie.Png

Vebego Participatie maakt meedoen meer en meer mogelijk

2024 is al op de helft. Een goed moment om eens terug te blikken. Hoe gaat het bij Vebego Participatie? De doelstellingen zijn ambitieus, maar hoever zijn we al?

 

“In 2030 willen we graag dat 30% van ons personeelsbestand uit aanpakkers bestaat. Dat was aan het begin van het jaar bij Vebego Cleaning Services nog 15%. Deze verdubbeling is ambitieus. Maar we zijn goed op weg. Dit jaar willen we 65 Aanpakkers aan het werk helpen. Bij Vebego Cleaning Services zitten we zitten al op de 50. Dat is goed nieuws, maar wij zien ook nog veel ruimte om te versnellen,” aldus Sven Bloem, Manager Impact & Participatie.

Succesvolle samenwerking

“We zien veel vraag in de markt. Bij de meeste tenders werd voorheen nog 5% SROI* gevraagd, maar nu zien we steeds vaker meer dan 10%.  Ambities die wij graag samen realiseren. Ook wetgeving helpt ons bij onze ambities, bijvoorbeeld de CSRD** voor grotere organisaties. Ook vanuit die grote klanten zien we duurzame ambities.”

 

“We zijn dit jaar met de Gemeente Amsterdam een samenwerking aangegaan en ik ben trots op wat we daar nu al bereikt hebben. Ik wil ook graag een groot compliment aan de Client Solution NS maken. We hebben de SROI verplichting al gehaald. En dat is dankzij nauwe samenwerking. De NS is tevreden, de aanpakkers hebben het naar hun zin en zo maken wij meedoen mogelijk.”

Vebego Participatie Nieuwsbericht Hoofdfoto WSP Parkstad

Nog ruimte voor versnelling

Sven ziet wel nog ruimte voor versnelling. Er zijn nog genoeg aanpakkers die weer aan het werk willen. Maar onbekend maakt onbemind. “We zien soms intern of bij klanten terughoudendheid. Hoeveel extra begeleiding gaat dat vragen? En wat kan een Aanpakker wel en niet oppakken?”

 

Een Aanpakker is een collega met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Wij leggen dat meestal uit door aan te geven dat het een collega is met een ondersteuningsbehoefte. Die groep is heel divers. Vanuit Vebego Participatie delen wij graag onze ervaringen en expertise. Zo kunnen wij de meeste vragen, zowel van collega’s als van klanten, goed beantwoorden. In mijn ervaring is het helemaal niet ingewikkeld, maar een intrinsieke motivatie om ‘meedoen mogelijk te maken’ is belangrijk.”

* Social Return On Investment (SROI) is een aanpak om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt.

** De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een richtlijn waarin staat dat steeds meer bedrijven vanaf 2024 verplicht worden te rapporteren over hun impact op de mens en op het klimaat.

Meer nieuws

Aanpakker Vebego Cleaning Services
participatie

Vijf Limburgse gemeenten kiezen overtuigend voor 'Aanpakkers'

27-08-2024
1 min.
Vijf Limburgse gemeenten kiezen overtuigend voor 'Aanpakkers'
Paralympics Parijs 2024 Bon Chance
participatie

Vebego Participatie steunt Paralympische sporters

14-08-2024
4 min.
Vebego Participatie steunt Paralympische sporters
IMG 8238
evenementen, participatie

Vebego collega’s tonen sportiviteit én verbinding tijdens Zuidas Run

10-06-2024
3 min.
Vebego collega’s tonen sportiviteit én verbinding tijdens Zuidas Run