Wereld Jonge Talentendag 24 2

Wereld Jonge Talentendag

Op 15 juli is het Wereld Jonge Talentendag. We zetten op deze dag graag een aantal jonge talenten in de schijnwerpers. Bij Vebego Cleaning Services is het onze missie om meedoen voor iedereen mogelijk te maken. Dat passen we ook toe bij talentontwikkeling. Wil je meer uit jezelf halen? Dan is daar binnen Vebego alle ruimte voor. Maak kennis met Koen Schaareman (18), Ruby Kraan (26) en Jamila van Bodegraven (27).

Een bijbaan met grote verantwoordelijkheid

Koen Schaareman is net 18 geworden en werkt nu 2 jaar als schoonmaker. Zijn werk bij Vebego is begonnen als bijbaan, waarbij hij steeds wat meer uren ging maken. Hij start in september aan de opleiding bedrijfskunde in Utrecht, maar werkt nu 30 tot 40 uur in de week. Hij is doorgegroeid tot de rechterhand van de voorwerker. “Ik weet inmiddels hoe alles werkt en daardoor mag ik nieuwe collega’s inwerken. Als de voorwerker er niet is, dan ben ik verantwoordelijk voor de planning en bestellingen. Ik heb van haar en mijn andere teamleiders al heel veel geleerd.” 

 

“Het werk bij Vebego is leuk en afwisselend. De sfeer hier in het Nationaal Militair Museum is super. Ook zijn mijn werktijden ideaal. Van 7 tot 10 maak ik het museum schoon en twee keer in de week ook de kantoren.” 

 

“Als mijn opleiding straks in september start, blijf ik bij Vebego en het Nationaal Militair Museum werken. Uiteraard maak ik dan wel weer wat minder uren. Die flexibiliteit vanuit Vebego vind ik heel fijn. Vebego biedt mij een bijbaan met een grote verantwoordelijkheid en dat vind ik leuk! 

Koen Schaareman1

Ambitie, motivatie en leergierigheid

Ruby Kraan

Ruby Kraan is net 26 geworden en werkt al 2,5 jaar bij Vebego. Ze is als 23-jarige gestart als teamleider en werd meteen gezien als jong talent. “Ik ben na mijn opleiding Facility Management gestart als assistent hotelmanager. Bij Vebego ben ik direct in de rol van teamleider gestart.” 

 

“Een grote verantwoordelijkheid, maar ik ben enorm gemotiveerd om het een succes te maken. Ik werk op de Zuidas en geef leiding aan zo’n 60 collega’s, die de dagschoonmaak op kantoren verzorgen. Ik ben veel in contact met de Facility Managers bij mijn klanten en met de mensen in mijn teams. Mijn taak is om te zorgen dat alles goed verloopt.” 

 

“Bij Vebego zijn er veel ontwikkelingsmogelijkheden. Als je gemotiveerd bent om het beste uit jezelf te halen, dan biedt Vebego daar alle ruimte voor. Dat kan doorgroeien zijn in een management rol, maar ook verbreding of verdieping bij een andere tak binnen Vebego. Daarnaast staat iedereen voor elkaar klaar. Dat zorgt voor een prettige sfeer.” 

“Ik werk ook met Aanpakkers, dat zijn collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt, op de Zuidas. Dat vraagt om een andere begeleiding en daar haal ik veel voldoening uit. Ik ben heel enthousiast over de focus van Vebego op diversiteit en inclusiviteit. Je wordt gelijk en met respect behandeld, ongeacht je afkomst, gender of geaardheid.” 

 

“Ik denk dat aanpassingsvermogen een belangrijke rol speelt om als talent gezien te worden. Geen enkele dag is hetzelfde. Je kunt niet voorspellen hoe een week eruit gaat zien. Verder is leergierigheid natuurlijk heel belangrijk, daarom zit ik ook bij Young Vebego. Dat is een groep enthousiaste, ambitieuze jonge medewerkers. Er worden meerdere bijeenkomsten per jaar georganiseerd en daar leer je heel veel van elkaar.” 

 

Ruby is ambitieus en wil graag nog doorgroeien. De rol van Operationeel Manager spreekt haar aan, maar andere routes binnen Vebego worden nog niet uitgesloten. 

Van stagiaire tot Facility Manager

Jamila van Bodegraven is 27 jaar en Facility Manager bij HAS, onderdeel van Vebego Cleaning Services. “Ik werk al vijf jaar bij Vebego. Ik heb in het derde jaar van mijn studie bij Vebego stage gelopen. Dat ging goed en ik ben teruggevraagd om ook mijn afstudeerstage bij Vebego te mogen afronden. Na mijn afstuderen ben ik ingestroomd als Junior Facility Manager en nu doorgegroeid tot Facility Manager.  

 

“In mijn huidige rol ben ik verantwoordelijk voor het installatie- en bouwtechnisch onderhoud in de sanitaire groepen op Schiphol. Ik stuur een diverse groep aan, zoals de technici, magazijnmedewerkers, vloerenspecialisten en al onze partners/onderaannemers waaronder loodgieters, schilders en groenspecialisten. Daarnaast werk ik aan interessante projecten, zoals geurbeleving en het implementeren van sensorische technologieën voor dispensers.”  

Jamila Schiphol

Vanaf mijn stageperiode voelde ik me direct welkom. Nu werk ik in een hecht team met fijne collega's. Elke dag ben ik dankbaar dat ik deel mag uitmaken van dit team. Samen met alle collega’s staan we elke dag weer klaar om een optimale passagiersbeleving te realiseren.”  

 

“Voor mij staat Vebego echt voor de familiecultuur en oprechte aandacht voor de mens. Ik vind het mooi dat iedereen bij elkaar naar binnen kan lopen, van schoonmaker tot directeur. Het management is ook veel terug te vinden op de werkvloer, zodat we dicht bij onze collega’s staan en korte lijntjes hebben met elkaar.     

 

 “Ik wil me continu blijven ontwikkelen. Ik vind voor nu de afwisseling tussen operationele en tactische taken leuk, maar mijn ambities liggen op het beheren van projecten of het coördineren van samenwerkingen. Het samenwerken met mensen blijft voor mij wel centraal staan.” 

Meer over Young Vebego

Young Vebego is een groep enthousiaste en ambitieuze jonge collega’s vanuit de diverse bedrijven die onder de Vebego-vlag vallen. Young Vebego-leden zijn proactief, betrokken, nieuwsgierig naar collega's van andere bedrijven en delen graag hun kennis. Ieder jaar worden er zes bijeenkomsten georganiseerd met als doel: toegevoegde waarde voor jou, jouw bedrijf én Vebego. 

 

Meer weten over Young Vebego, kijk op Young Vebego Nederland (Linkedin) 

De kernwaarden van Young Vebego: 

  • Ontmoeten: Tijdens de Young Vebego meetings ontmoet je collega's van verschillende bedrijven. Deze kruisbestuiving vergroot je netwerk en zorgt ervoor dat bedrijven van elkaar kunnen leren.
  • Ontdekken: Wij proberen elke meeting van ons plaats te laten vinden bij verschillende dochterbedrijven van Vebego of bij klanten. Zo ontdek je alle verschillende plekken waar we actief zijn.
  • Ontwikkelen: Dit kan persoonlijke ontwikkeling zijn, maar ook hoe je bijvoorbeeld optimaal gebruik maakt van office 365. 

Meer nieuws

Vakantiekrachten 2024 Header 2
werken bij vebego

Vakantiewerk: Great work, even better summer!

1 min.
Vakantiewerk: Great work, even better summer!
IMG 8238
evenementen, participatie

Vebego collega’s tonen sportiviteit én verbinding tijdens Zuidas Run

3 min.
Vebego collega’s tonen sportiviteit én verbinding tijdens Zuidas Run
Vakantiekrachten 2024 Header 2
werken bij vebego

Vakantiewerk: Great work, even better summer!

16-05-2024
1 min.
Vakantiewerk: Great work, even better summer!
IMG 8238
evenementen, participatie

Vebego collega’s tonen sportiviteit én verbinding tijdens Zuidas Run

10-06-2024
3 min.
Vebego collega’s tonen sportiviteit én verbinding tijdens Zuidas Run
Vebego Vakantiekrachten Q4A5879
werken bij vebego, over vebego

Interview vakantiekrachten Vebego Dtv

12-08-2024
1 min.
Interview vakantiekrachten Vebego Dtv