Vebego Cruciale Schakels (3)

Maak kennis met de Cruciale schakels van Vebego Cleaning Services

Vebego Cleaning Services gelooft in meedoen mogelijk maken. Mensen vertrouwen geven. Want als ze dat vertrouwen voelen, krijg je iets bijzonders terug. Onze schoonmakers zijn de cruciale schakels die ervoor zorgen dat we altijd de hoogste standaard van schoon kunnen garanderen. Ontdek de kracht van onze cruciale schakels.

Lees meer
Paralympics Parijs 2024 Bon Chance

Vebego Participatie steunt Paralympische sporters

Wij geloven in een inclusieve samenleving waarin iedereen kan bijdragen. Daar staat Maak Meedoen Mogelijk voor. Nederland barst van Paralympisch talent, daarom steunt Vebego Participatie een aantal van deze Paralympische topsporters. Maak kennis met deze inspirerende rolmodellen.

Sam Schroder 1

Sam Schröder - Rolstoeltenniser 

Sam Schröder, geboren op 25 september 1999, is een Nederlandse rolstoeltennisser. Hij staat bekend om zijn indrukwekkende prestaties in de quad-categorie. In deze klasse hebben de rolstoeltennissers zowel een beperking aan de armen als aan de benen.  

 

Ondanks zijn aangeboren split hand split foot syndroom, waarbij hij slechts één vinger aan elke hand heeft en delen van zijn voeten mist, ontwikkelde Sam zich tot een wereldtopper.  

 

Op 11 jarige leeftijd begon Sam met rolstoeltennis. Tegenwoordig behoort hij tot één van de beste rolstoeltennisers ter wereld door zijn grote successen op diverse Grand Slams (US Open, Australian Open, Wimbledon en Roland Garros).  

Sam is in het single spel, in de quad-categorie, nummer twee van de wereld. In het dubbelspel speelt hij samen met Niels Vink. In 2023 won het duo alle belangrijke toernooien; de Australian Open, Wimbledon en het Europees kampioenschap. 

 

Tijdens de Paralympische Zomerspelen in Parijs wonnen Niels en Sam wederom de gouden medaille in het dubbeltoernooi. Bij het onderdeel quad enkel wint Sam zilver!

 

Het belang van meedoen
Tijdens het ABN Amro Open 24 ging Sam in gesprek met onze schoonmaakcollega Kissi Touray. Samen bespraken ze het belang van meedoen. De video van het gesprek tussen Sam en Kissi, vind je hier. 

 

Chantal Haenen 1

Chantal Haenen – Handbikster  

Chantal Haenen, geboren op 15 maart 1988, is een Nederlandse handbikester. Als Chantal tijdens een verkeersongeluk in 2015 haar beiden benen verliest, begint ze met handbiken en behaalt al snel succes.  

 

In 2021 wint Chantal dubbel goud op zowel het Europees als het Wereldkampioenschap handbiken. Maar Chantal is bekend om meerdere indrukwekkende prestaties in de parasport. Zo wordt ze in 2023, samen met Corné de Koning, vierde op het wereldkampioenschappen roeien in de gemengde klasse.   

Ook tijdens het Wereldkampioenschap handbiken in 2023 wordt Chantal eerste op het onderdeel tijdrit. Op het onderdeel wegrit behaalt ze de tweede plaats.

 

Tijdens de Paralympische spelen in Parijs nam Chantal deel aan de wegwedstrijden. Ze behaalde zilver op de tijdrit in de kalsse H4/H5!

 

 

Mitch Valize 2

Mitch Valize – Handbiker 

Mitch Valize, geboren op 19 maart 1995, is een Nederlandse parahandbiker die uitblinkt in de H5-categorie. Deze klasse is bestemd voor atleten met een beperking aan de onderste ledematen, maar met sterke armen en romp. 

 

Op jonge leeftijd ontdekte Mitch zijn liefde voor wielrennen. In 2015 begint hij met handbiken en ontwikkelt zich dan al snel tot topatleet.

 

Hij staat bekend als een van de beste parahandbikers ter wereld, dankzij zijn indrukwekkende prestaties op talrijke kampioenschappen. 

 

In 2021 wint Mitch het EK, WK en de Paralympische Spelen in Tokio. Ook in 2023 wint Mitch het WK op beide onderdelen. 

Tijdens de Paralympische spelen in Parijs na Mitch deel aan de wegwedstrijden (tijdrit en wegrit) en behaalt hier twee gouden medailles!

 

  • Tijdrit (H5-klasse): Valize verdedigde zijn titel met een tijd van 41:01,59, waarbij hij veel van zijn concurrenten inhaalde.
  • Wegwedstrijd (H5-klasse): Hij prolongeerde ook zijn titel in de wegrit, waarbij hij solo finishte na 56,8 kilometer.

Vebego Limburgs Mooiste
In 2024 deden Chantal Haenen en Mitch Valize mee aan het fietsevenement Limburgs Mooiste. Van dit evenement is Vebego de naamsponsor. De blog over Limburgs Mooiste lees je hier  

Zara Temmink 1

Zara Temmink - Atlete 

Zara Temmink, geboren op 24 november 2004, is een Nederlandse para-atlete die uitblinkt in de T13-categorie voor atleten met een visuele beperking. Ze staat bekend om haar snelheid en behendigheid op de sprintafstanden en haar vermogen om ver te springen. 

 

Ondanks de uitdagingen die haar visuele beperking met zich meebrengt, ontwikkelde Zara zich afgelopen jaren tot een topatlete.

 

Ze begon met atletiek toen ze vijftien was en heeft sindsdien diverse nationale records gebroken. 

Tijdens de Paralympische Zomerspelen in Parijs kwam Zara op dinsdag 3 september uit op de 100m sprint voor atleten met een visuele beperking.

 

Zara wordt op haar Paralympsiche debuut 6e met een tijd van 12,89. Een prachtige prestatie! Ze komt slechts dertien honderdsten te kort voor een plaats in de finale. Maar we weten zeker Zara nog veel van zich zal laten horen in de toekomst want de 19-jarige was tijdens de Paralympics de jongste TeamNL-sporter in Parijs.

Sporten is meer dan alleen een passie voor Zara
Wij interviewden Zara over het sporten met een handicap. Haar verhaal over passie en discipline lees je hier. 

 

Meer nieuws

Kissi met Sam Schröder op ABN AMRO OPEN 2024 Rotterdam Ahoy
mvo, evenementen, participatie

ABN Amro OPEN 24: Sam en Kissi in gesprek over meedoen mogelijk maken

1 min.
ABN Amro OPEN 24: Sam en Kissi in gesprek over meedoen mogelijk maken
Mitch En Chantal Bij VLM
evenementen, participatie

Iedereen kan meedoen tijdens Vebego Limburgs Mooiste

3 min.
Iedereen kan meedoen tijdens Vebego Limburgs Mooiste
Zara Temmink (1)
participatie

Sporten is meer dan alleen een passie voor paralympisch sporter Zara Temmink

3 min.
Sporten is meer dan alleen een passie voor paralympisch sporter Zara Temmink