Vebego Cruciale Schakels (3)

Maak kennis met de cruciale schakels van Vebego Cleaning Services

Vebego Cleaning Services gelooft in meedoen mogelijk maken. Mensen vertrouwen geven. Want als ze dat vertrouwen voelen, krijg je iets bijzonders terug. Onze schoonmakers zijn de cruciale schakels die ervoor zorgen dat we altijd de hoogste standaard van schoon kunnen garanderen. Ontdek de kracht van onze cruciale schakels.

Lees meer
Header Tegen Voedselverspilling

Smakelijk delen, samen tegen voedselverspilling

Van 9 tot 15 september is het de Verspillingsvrije Week. We vragen onze collega’s van Vebego Cleaning Services daarom om voedselverspilling tegen te gaan met de campagne “Smakelijk delen, samen tegen voedselverspilling”. Collega's ontvangen een set van vier handige diepvries- en magnetronbakjes om restjes te bewaren of te delen. Elke keer dat een bakje wordt gebruikt, kunnen ze de QR-code op de deksel scannen om bij te houden hoeveel we samen besparen. Met deze campagne creëren we bewustzijn en hopen samen een positieve en smakelijke impact te maken.

Hoeveel voedsel verspillen Nederlandse huishoudens?

Uit een afvalsorteeranalyse van het Voedingscentrum blijkt dat Nederlandse huishoudens in 2022 gemiddeld 33,4 kilo vast voedsel en 64,4 liter drinken per persoon per jaar verspillen. Brood, groente, fruit, aardappelen en zuivel worden het meest weggegooid. Dit laat zien dat er nog veel winst te behalen valt in het verminderen van voedselverspilling.

Besparen door voedselverspilling te voorkomen

Voedselverspilling voorkomen levert niet alleen milieuwinst op, maar ook financiële voordelen. Door bewuster met voedsel om te gaan, kan een persoon jaarlijks gemiddeld €138,- besparen. Dit komt neer op zo’n 33,4 kilo goed eten dat niet in de prullenbak belandt.

De impact van voedselverspilling

Volgens Toine Timmermans van de Universiteit van Wageningen zijn voedselsystemen verantwoordelijk voor een derde van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Het IPCC-rapport uit 2020 stelt dat we de uitstoot met acht tot tien procent kunnen verminderen als we voedselverspilling volledig zouden elimineren. Elke kilo die niet wordt verspild, is honderd procent winst voor het milieu.

 

Tijdens de week tegen voedselverspilling activeren we onze collega’s daarom massaal om niet langer eten weg te gooien maar deze te bewaren, in te vriezen of te delen.

 

Meer weten over het tegengaan van voedselverspilling? Bezoek dan de website Samen Tegen Voedselverspilling: https://samentegenvoedselverspilling.nl/

Tegen Voedselverspilling

Meer nieuws

ASML Inclusief Werkgeverschap Speerpunt
participatie, duurzaamheid

Organisaties hebben vaak afstand tot mensen, niet andersom

17-10-2024
2 min.
Organisaties hebben vaak afstand tot mensen, niet andersom
Taalcursus Nle Taal Item Najaar 2024 (2)
duurzaamheid, over vebego

Taaltrainingen

14-10-2024
4 min.
Taaltrainingen
Rene Bakker Banner 2
participatie, duurzaamheid

Inclusie – win-wins creëren met de glas-halfvol benadering

03-10-2024
3 min.
Inclusie – win-wins creëren met de glas-halfvol benadering